Spletni piškotki in zakaj jih skriti

Verjetno že vsi poznate razna opozorila in informacije o spletnih piškotkih na spletnih straneh. Podajajo nam informacijo, da spletna stran uporablja piškotke. Večinoma je prisoten še gumb "v redu" ali "strinjam se" in še kakšna povezava do podrobnih informacij o uporabljenih piškotkih. Nekatere strani imajo to zelo lepo rešeno, nevsiljivo in dovolj informativno. Večina pa uporablja ogromne črke v okvirju, ki prekriva večino zgornjega ali spodnjega dela spletne strani. Vas to moti?

Piškotki

Če zaradi piškotkov ne morem klikniti na menu ali ne vidim takoj cele strani, me to zelo moti. Včasih celo kar takoj zapustim tako spletno stran. Morda tudi vaša spletna stran izgublja obiskovalce.

Kako opozorilo o piškotkih vstaviti na spletišče oblikovno prijetno in v skladu s pravili in zakoni?

Zakonodaja lastnikom spletnih strani nalaga, da morajo svoje obiskovalce informirati o piškotkih, ki jih uporablja njihova spletna stran, za uporabo nekaterih piškotkov pa potrebujejo privoljenje vsakega obiskovalca. Podrobne informacije lahko podamo na podstraneh, kot so pogoji uporabe, pravna obvestila... 

Dejstvo je, da ni nikjer zakonsko predpisana oblika in položaj opozorila. Torej imamo skoraj popolnoma proste roke pri oblikovanju. Zakaj torej ne bi naredili piškotke privlačne in okusne?

Najbolj primerno mesto za opozorilo je vsekakor na spodnji strani. Levi ali desni spodnji vogal bi bil moja izbira. Nikakor ne čez celo širino strani, razen če ne prekriva ostalih elementov. Črke naj bodo manjše, oziroma ne večje od privzete velikosti odstavkov na spletni strani. Ozadje polja naj bo nevsiljivo, celotno oblikovanje pa skladno s spletno stranjo.

Seveda prej preverite, če vaša spletna stran sploh uporablja piškotke. 

Potrebujete prenovo spletne strani?

Kot večina stvari tudi spletna stran postane zastarela in neučinkovita.

Vašo staro spletno stran oblečemo v nov design, ji dodamo nove funkcionalne elemente in jo optimiziramo za prodajo.

Zanima me vaša ponudba

Pokličite 041 655 466 ali pošljite povpraševanje!

Copyright © Spletne storitve. Vse pravice pridržane.